Reisbijstandsverzekering

Wie zorgeloos op reis wenst te gaan denkt er best aan om een reisbijstandsverzekering te nemen. Een dergelijke verzekering kan worden gesloten enkel voor de periode dat u op reis bent. Het is echter ook mogelijk om voor een volledig jaar in de vorm van een abonnement voor alle reizen die u gedurende het jaar onderneemt zo een verzekering aan te gaan. Een degelijke reisbijstandsverzekering moet in alle omstandigheden bruikbaar zijn, van zodra u de landsgrenzen overschrijdt.

Velen denken reeds voldoende beschermd te zijn als ze naar het buitenland gaan door de dekkingen die voorzien zijn via hun ziekenfonds, hun bankkaart, hun autoverzekering of hun pechverhelpingsmaatschappij. Nochtans is de door deze diensten aangeboden bescherming veelal beperkt. Om verrassingen te vermijden kiest u daarom beter voor een verzekering die u 100% bescherming biedt en in voorkomend geval zorgt voor een efficiënte pechverhelping en/of vlotte repatriëring. In wat volgt gaan we na wat een degelijke reisbijstandsverzekering meer kan bieden dan uw ziekenfonds, uw kredietkaart, uw autoverzekering, uw hospitalisatieverzekering...

Een ziekenfonds komt in het buitenland alleen tussen wanneer u er dringende en onvoorziene medische zorgen nodig heeft. Enkel wanneer de medische omstandigheden dit vereisen, zal worden voorzien in de repatriëring van het betrokken lid. In dat geval gaat het enkel om de repatriëring van de betrokken persoon en niet van zijn reisgezellen of partner. Een ziekenfonds komt niet tussen wanneer uw bagage verloren gaat. Evenmin voorziet het in een dekking bij autopech of in de repatriëring van uw voertuig.

Een goede reisbijstandsverzekering neemt niet alleen de repatriëring van het slachtoffer ten laste maar ook die van zijn naasten en/of van zijn voertuig. Meer nog, een reisbijstandsverzekering repatrieert u zelfs bij hospitalisatie of overlijden van één van uw naasten in België, of in geval van zware schade aan uw woning.

Ook in uw kredietkaart zit een beperkte vorm van reisbijstand. Deze dekking geldt echter meestal enkel wanneer u het volledige bedrag van uw reis met uw kredietkaart hebt betaald. Bij een reisbijstandsverzekering speelt de betalingswijze van uw reis geen rol. De garanties zijn veel uitgebreider dan de dekkingen voorzien via de kredietkaart. Bij sommige maatschappijen garandeert men zelfs een terugbetaling tot 1.250.000 euro.

Uw autoverzekering voorziet veelal enkel in een tussenkomst bij ongevallen met de wagen. Pechverhelping is niet voorzien. Bovendien is er geen enkele medische bijstand voorzien. De bijstand die gedurende een bepaalde periode wordt verleend door de autofabrikant dekt enkel mechanische panne en geen ongevallen. Dat geldt overigens in vele gevallen ook voor de waarborg die een leasingmaatschappij biedt. Een reisbijstandsverzekering komt echter zowel tussen bij autopech als bij ongevallen. Zelfs het verlies van uw autosleutels of het tanken van verkeerde brandstof is verzekerd. Bovendien voorziet een reisbijstand in een uitgebreide dekking van medische kosten.

Wie in het buitenland reist krijgt soms te kampen met onvoorziene omstandigheden. De kosten hiervan kunnen behoorlijk oplopen. Bijstand, administratieve hulp, problemen oplossen...het loopt er niet altijd van een leien dakje. U spreekt veelal de taal niet of onvoldoende om in de specifieke omstandigheden uw mannetje te kunnen staan. Wie een volledige bescherming wenst combineert een reisbijstandsverzekering het best met een autobijstandsverzekering en een annulatieverzekering op jaarbasis.

30.09.2020

Wetsvoorstel: verzekeraars mogen geen informatie verzameld door gezondheidstrackers gebruiken Read more

21.09.2020

Groene kaart vanaf nu elektronisch beschikbaar? Read more

14.09.2020

Maximale rentevoet voor levensverzekeringen van lange duur blijft 2% Read more

07.09.2020

COVID-19: vervallen voorlopige rijbewijzen geldig tot en met 31 december Read more

NEWSLETTER
website by Kluwer EasyWeb

We use cookies to record your language preference and enhance your surfing experience. Know more[OK]