Burn-out nu ook verzekerd

Verzekeraar Baloise biedt via zijn nieuwe polis 'gewaarborgd inkomen' een jaar lang financiële tussenkomst bij arbeidsongeschiktheid wanneer een burn-out aan de basis ligt. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op zijn website en wordt bevestigd bij het bedrijf. Volgens de krant gaat het om een primeur in ons land.

'Sommige verzekeraars bieden ook een gewaarborgd inkomen aan, maar hanteren een wachttijd van één jaar. Onze polis is uniek omdat die al na dertig dagen in voege treedt', aldus de woordvoerder van Baloise, Bart Walraet, in De Standaard. Dertig dagen is voor bedienden de periode dat men kan terugvallen op het loon. Pas nadien heeft men recht op een ziekte-uitkering, die doorgaans veel lager is. Volgens Het Laatste Nieuws zijn mensen met een burn-out gemiddeld 189 dagen werkonbekwaam. Velen kampen dan ook met financiële problemen.

Volgens de Baloise-woordvoerder past de verzekering in een groter geheel van energiestoornissen, zoals ook het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS). 'Op het moment dat onze polis aan vernieuwing toe was, hebben we de trends onderzocht. We zien een duidelijke stijging van dit soort aandoeningen', aldus Walraet. Volgens hem is ongeveer een derde van langdurige afwezigheid op het werk te wijten aan burn-out.

Sinds 1 september is burn-out ook wettelijk erkend. Werkgevers moeten maatregelen nemen om hun werknemers te beschermen. De verzekeraar speelt in op deze gewijzigde maatschappelijke context en wil haar klanten beschermen tegen de mogelijke financiële gevolgen die bij een burn-out komen kijken. Baloise Insurance verzekert deze vanaf nu ook in haar nieuwe polis gewaarborgd inkomen.

De doelgroep van de polis zijn particulieren: werknemers of zelfstandigen. De verzekeraar werkt nog aan een gelijkaardige polis voor werkgevers, die deel zou uitmaken van de groepsverzekering.

Bron: Sentral

24.11.2020

Rechtstreekse vordering, verhaal en regres Lees meer

20.11.2020

BelgiŽ implementeert nieuwe Europese drone-wetgeving, regels in werking op 31 december 2020 Lees meer

16.11.2020

Arbeidsongeschiktheid zelfstandigen: ziekenfondsen kunnen tijdelijk uitkering betalen voor ziektedagen voorafgaand aan ondertekening getuigschrift Lees meer

20.10.2020

Erkenning aansprakelijkheid Lees meer

NIEUWSBRIEF
website door Kluwer EasyWeb

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]