Vlaamse zeehavens krijgen uniek verkeersbord voor toepassing Verordening verkeer havenvoertuigen

De Vlaamse zeehavens krijgen een uniek verkeersbord voor de afbakening van het toepassingsgebied van de ‘Verordeningen voor het verkeer van havenvoertuigen tussen de laad- en loskaaien, de opslagplaatsen, de hangars en de magazijnen die in het havengebied liggen’. Het besluit van 13 februari 2015 met de modellen komt er in uitvoering van het nieuwe Havendecreet.

Op basis daarvan kan de Vlaamse regering, na advies van de betrokken gemeente(n) en op voorstel van het betrokken havenbedrijf, voor elk havengebied een verordening vaststellen voor het verkeer van havenvoertuigen met regels die afwijken van het Wegverkeersreglement en het KB technisch reglement auto's van 15 maart 1968. De verordening kan de havenvoertuigen ook vrijstellen van de vergunning uitzonderlijk transport.

Bedoeling is om havenvoertuigen zoals mobiele kranen, vork- en heflifttrucks, mechanische schoppen, straddlecarriers, tractoren en roro-trekkers vrijer te laten bewegen binnen het havengebied.

Om de verkeersveiligheid binnen de havengebieden te kunnen blijven garanderen, moeten wel de nodige maatregelen worden genomen om de weggebruikers om de hoogte te brengen van het bestaan van de verordening. De havenbedrijven zijn daarom verplicht om aanwijzingsborden met het opschrift 'Havengebied' te plaatsen aan het begin en het einde van alle toegangswegen naar het havengebied.

Vandaag wordt duidelijk hoe die borden eruit zien. Er zijn specifieke borden voor het havengebied Antwerpen, het havengebied Brugge-Zeebrugge, het havengebied Gent en het havengebied Oostende. Ze zijn toegevoegd als bijlage bij het besluit van 13 februari 2015.

 

De borden zijn minstens 1,1 meter breed en 0,70 meter hoog.

29.06.2018

Arbeidsongevallen bij uitzendkrachten Lees meer

27.06.2018

Geïndexeerde tarieven verkeersbelasting en BIV vanaf 1 juli 2018 Lees meer

25.06.2018

Verplichte verzekering tegen insolvabiliteit reisprofessionals Lees meer

04.06.2018

Met de wagen naar Turkije Lees meer

NIEUWSBRIEF
website door Kluwer EasyWeb

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]