Bijna 60% van de zelfstandige ondernemers niet verzekerd tegen financiële gevolgen van een ongeval

75% van de zelfstandige ondernemers denkt een erg laag risico op een werk of privé gerelateerd ongeval te lopen en bijgevolg neemt slechts 41% van hen een verzekering om de financiële gevolgen van een ongeval te dekken. Dit blijkt uit een recente enquête van HR-dienstverlener Securex bij zo’n 7500 zelfstandigen.

Slechts 41% van de ondernemers neemt voor zichzelf een verzekering tegen de financiële gevolgen van een ongevallen (werk en privé). Zelfstandigen in hoofdberoep (44%) sluiten gemakkelijker een ongevallenverzekering af dan zelfstandigen in bijberoep (24%). Daarbij komt dat 28% van deze ondernemers met een verzekering tegen ongevallen slecht of amper op de hoogte is van hetgeen zijn verzekering precies dekt. Hilde Vernaillen, Technical Sales Support Manager bij Securex: “Het is slecht nieuws dat bijna 60% van de ondernemers ongedekt zijn activiteiten uitvoert daar waar ze minstens evenveel risico lopen op een ongeval als een werknemer. Daarenboven schenkt bijna 30% van de ondernemers met een verzekering nauwelijks aandacht aan zijn polis en weet de zelfstandige dus niet voor welke zaken hij al dan niet beschermd is. Sensibilisering van zelfstandigen over het belang van deze bescherming is cruciaal.

De gebrekkige motivatie bij ondernemers om zich tegen ongevallen te verzekeren wordt door twee factoren verklaard. Ten eerste voorziet de huidige regulering dat een ondernemer zijn medewerkers moet verzekeren tegen arbeidsongevallen, maar zijn eigen bescherming niet noodzakelijk mee moet opnemen in de verzekering. Uit het onderzoekt blijkt ten tweede dat meer dan 75% van de zelfstandigen denkt weinig tot zeer weinig kans te hebben op schade als gevolg van een werkongeval. Resultaat: een zelfstandige is niet bereid om de extra kost voor een ongevallenverzekering te maken.

Bron: Sentral

24.08.2020

Aansprakelijkheid voor een ongeval Lees meer

03.08.2020

Vrijstelling van BIV voor elektrische voertuigen en nieuwe nummerplaten Lees meer

23.07.2020

Vlaamse vrijstelling sociale zekerheidsbijdragen koopvaardij vanaf juli uitgebreid naar kraanschepen, steenstorters, onderzoeksschepen en schepen voor bouwactiviteiten Lees meer

10.07.2020

COVID-19 is beroepsziekte in cruciale sectoren en essentiŽle diensten Lees meer

NIEUWSBRIEF
website door Kluwer EasyWeb

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]