Verdere uitrol van ‘proefproject technische keuring op verplaatsing’ in zicht

Het proefproject ‘technische keuring op verplaatsing’ is goed verlopen en kreeg een positieve eindevaluatie. Een verdere uitrol is aangewezen, klinkt het bij Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. Maar het is nog even wachten op de definitieve goedkeuring van de Vlaamse regering. Intussen wordt het proefproject verlengd, tot 28 februari 2017. Zo worden praktische problemen en juridische onzekerheid vermeden.

In principe moet er dus tegen maart 2017 een beslissing zijn over de verderzetting en uitbreiding van het project waarbij met een uitgebreide vloot hun bussen, vrachtwagens en opleggers van meer dan 3,5 ton (categorieën N2, N3, M2, M3, O3 en O4) in hun eigen lokalen kunnen laten keuren.

Een beslissing die veel later valt dan verwacht. Het proefproject liep initieel slechts gedurende een jaar, van juli 2012 tot juli 2013. Maar in 2013 werd de testfase met een jaar verlengd zodat er extra keuringslijnen konden worden opgestart. Nadien zorgden de bevoegdheidswissels na de Zesde Staatshervorming voor wat problemen waardoor een tweede verlenging tot juli 2016 nodig was. Nu breidt minister Weyts daar nog een derde verlenging aan vast. Tot eind februari 2017.

Zij het dus alleen om problemen en onzekerheid te vermijden. Het Begeleidingscomité (waarin onder meer leden van Agoria, De Lijn, FBAA, Febetra en Goca zetelen) heeft het proefproject immers al beoordeeld én een positieve eindevaluatie gegeven. Minister Weyts is die beslissing gevolgd en vindt een verdere uitrol nodig. Maar de Vlaamse regering moet het ontwerp van besluit daarover nog goedkeuren.

Wordt dus vervolgd.

De bepalingen van de huidige omzendbrief zijn retroactief van toepassing vanaf 19 oktober 2016.

24.08.2020

Aansprakelijkheid voor een ongeval Lees meer

03.08.2020

Vrijstelling van BIV voor elektrische voertuigen en nieuwe nummerplaten Lees meer

23.07.2020

Vlaamse vrijstelling sociale zekerheidsbijdragen koopvaardij vanaf juli uitgebreid naar kraanschepen, steenstorters, onderzoeksschepen en schepen voor bouwactiviteiten Lees meer

10.07.2020

COVID-19 is beroepsziekte in cruciale sectoren en essentiële diensten Lees meer

NIEUWSBRIEF
website door Kluwer EasyWeb

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]