Assuralia lanceert elektronisch aanrijdingsformulier Crashform®

Assuralia, de beroepsvereniging van Verzekeringsondernemingen, heeft vandaag de app Crashform® voorgesteld. Met deze app, beschikbaar voor iOS (vanaf 9.0) en Android (vanaf 4.4), kan de verzekerde met een smartphone of tablet de aangifte invullen.

Gebruikers kunnen op voorhand hun persoonlijke gegevens en de gegevens van hun verzekeraar en verzekeringstussenpersoon invullen. De verzekeraars zullen op de groene kaart een QR-code voorzien waarmee op de plaats van het ongeval gegevens automatisch ingevuld worden. In de app kunnen de omstandigheden en schade aan de voertuigen aangeduid worden, en er kunnen foto's toegevoegd worden. Van zodra de ongevalsaangifte ondertekend is, krijgen de verzekerde, de verzekeraar en de makelaar (indien deze is ingevuld) de aangifte per e-mail.

De Federatie voor Verzekerings- en Financiële Tussenpersonen FVF zegt dat het belangrijk is dat consumenten, die bij een ongeval deze app willen gebruiken, de gegevens van de verzekeringsmakelaar invoeren, in het bijzonder het e-mailadres. “Bij schadegevallen is de verzekeringsmakelaar een belangrijk aanspreekpunt,” zegt Kelly Schamphelaere, directeur van FVF. “Hij is goed geplaatst om voor zijn klant tot een vlotte en snelle schaderegeling te komen door onder meer een juiste schadevergoeding te bepleiten, de polisvoorwaarden juist te laten toepassen en communicatie met de experts te bevorderen.”

24.11.2020

Rechtstreekse vordering, verhaal en regres Read more

20.11.2020

BelgiŽ implementeert nieuwe Europese drone-wetgeving, regels in werking op 31 december 2020 Read more

16.11.2020

Arbeidsongeschiktheid zelfstandigen: ziekenfondsen kunnen tijdelijk uitkering betalen voor ziektedagen voorafgaand aan ondertekening getuigschrift Read more

20.10.2020

Erkenning aansprakelijkheid Read more

NEWSLETTER
website by Kluwer EasyWeb

We use cookies to record your language preference and enhance your surfing experience. Know more[OK]