Brandverzekering kan dekking tegen overlopen riolen uitsluiten in risicozones

De brandverzekering voor eenvoudige risico’s dekt ook de schade die het gevolg is van natuurrampen. Hieronder vallen onder meer overstromingen, aardbevingen en het overlopen of opstuwen van openbare riolen, veroorzaakt door bv. een storm.

Voortaan kunnen de verzekeraars weigeren om dekking te verlenen tegen het overlopen en opstuwen van openbare riolen. Maar alleen bij gebouwen of delen van gebouwen die gebouwd worden meer dan 18 maanden nadat de zone waarin het gebouw zich bevindt is bestempeld als risicozone. Een risicozone is een plaats die aan terugkerende en belangrijke overstromingen blootgesteld werd of kan blootgesteld worden.

Die termijn van 18 maanden start bij de bekendmaking in het Belgisch Staatsblad van het koninklijk besluit dat de zone waarin wordt gebouwd als risicozone klasseert.

Een gelijkaardige facultatieve uitsluitingsrond was al mogelijk voor het overstromingsrisico. Nu dus ook voor het opstuwen of overlopen van openbare riolen.

24.08.2020

Aansprakelijkheid voor een ongeval Read more

03.08.2020

Vrijstelling van BIV voor elektrische voertuigen en nieuwe nummerplaten Read more

23.07.2020

Vlaamse vrijstelling sociale zekerheidsbijdragen koopvaardij vanaf juli uitgebreid naar kraanschepen, steenstorters, onderzoeksschepen en schepen voor bouwactiviteiten Read more

10.07.2020

COVID-19 is beroepsziekte in cruciale sectoren en essentiŽle diensten Read more

NEWSLETTER
website by Kluwer EasyWeb

We use cookies to record your language preference and enhance your surfing experience. Know more[OK]