Brandverzekering kan dekking tegen overlopen riolen uitsluiten in risicozones

De brandverzekering voor eenvoudige risico’s dekt ook de schade die het gevolg is van natuurrampen. Hieronder vallen onder meer overstromingen, aardbevingen en het overlopen of opstuwen van openbare riolen, veroorzaakt door bv. een storm.

Voortaan kunnen de verzekeraars weigeren om dekking te verlenen tegen het overlopen en opstuwen van openbare riolen. Maar alleen bij gebouwen of delen van gebouwen die gebouwd worden meer dan 18 maanden nadat de zone waarin het gebouw zich bevindt is bestempeld als risicozone. Een risicozone is een plaats die aan terugkerende en belangrijke overstromingen blootgesteld werd of kan blootgesteld worden.

Die termijn van 18 maanden start bij de bekendmaking in het Belgisch Staatsblad van het koninklijk besluit dat de zone waarin wordt gebouwd als risicozone klasseert.

Een gelijkaardige facultatieve uitsluitingsrond was al mogelijk voor het overstromingsrisico. Nu dus ook voor het opstuwen of overlopen van openbare riolen.

30.09.2020

Wetsvoorstel: verzekeraars mogen geen informatie verzameld door gezondheidstrackers gebruiken Lees meer

21.09.2020

Groene kaart vanaf nu elektronisch beschikbaar? Lees meer

14.09.2020

Maximale rentevoet voor levensverzekeringen van lange duur blijft 2% Lees meer

07.09.2020

COVID-19: vervallen voorlopige rijbewijzen geldig tot en met 31 december Lees meer

NIEUWSBRIEF
website door Kluwer EasyWeb

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]