KB inning verkeersboeten afgestemd op nieuw betaalplatform www.verkeersboeten.be

Sinds begin juli kunnen binnenlandse en buitenlandse verkeersovertreders hun verkeersboete online betalen via de website www.verkeersboeten.be (of de Franstalige, Duitstalige en Engelstalige tegenhangers: www.amandesroutières.be, www.verkehrsstrafen.be en www.trafficfines.be). Dat kan door het nummer van het proces-verbaal en de datum van de overtreding in te vullen. Voor de betaling zelf is een Visa- of Mastercard nodig. De nieuwe betaalmethode wordt nu ingeschreven in het ‘KB inning verkeersboeten’. Een cruciale juridische vereiste.

Al is de online betaalmogelijkheid niet helemaal nieuw in de tekst. Al bij opmaak van het KB werd de mogelijkheid tot 'betaling met bank- of kredietkaart op internet' weerhouden voor de toekomst. Met het betalingsplatform www.verkeersboeten.be krijgt die optie nu eindelijk vorm.

Justitieminister Koen Geens legt de datum van inwerkingtreding van artikels 9.3 en 12.2 van het KB van 19 april 2014 vast op 1 juli 2017. In de praktijk is dat 2 dagen voor dat de website werd opengesteld voor het publiek. Ook zijn besluit treedt die dag in werking.

24.08.2020

Aansprakelijkheid voor een ongeval Read more

03.08.2020

Vrijstelling van BIV voor elektrische voertuigen en nieuwe nummerplaten Read more

23.07.2020

Vlaamse vrijstelling sociale zekerheidsbijdragen koopvaardij vanaf juli uitgebreid naar kraanschepen, steenstorters, onderzoeksschepen en schepen voor bouwactiviteiten Read more

10.07.2020

COVID-19 is beroepsziekte in cruciale sectoren en essentiële diensten Read more

NEWSLETTER
website by Kluwer EasyWeb

We use cookies to record your language preference and enhance your surfing experience. Know more[OK]