KB inning verkeersboeten afgestemd op nieuw betaalplatform www.verkeersboeten.be

Sinds begin juli kunnen binnenlandse en buitenlandse verkeersovertreders hun verkeersboete online betalen via de website www.verkeersboeten.be (of de Franstalige, Duitstalige en Engelstalige tegenhangers: www.amandesroutières.be, www.verkehrsstrafen.be en www.trafficfines.be). Dat kan door het nummer van het proces-verbaal en de datum van de overtreding in te vullen. Voor de betaling zelf is een Visa- of Mastercard nodig. De nieuwe betaalmethode wordt nu ingeschreven in het ‘KB inning verkeersboeten’. Een cruciale juridische vereiste.

Al is de online betaalmogelijkheid niet helemaal nieuw in de tekst. Al bij opmaak van het KB werd de mogelijkheid tot 'betaling met bank- of kredietkaart op internet' weerhouden voor de toekomst. Met het betalingsplatform www.verkeersboeten.be krijgt die optie nu eindelijk vorm.

Justitieminister Koen Geens legt de datum van inwerkingtreding van artikels 9.3 en 12.2 van het KB van 19 april 2014 vast op 1 juli 2017. In de praktijk is dat 2 dagen voor dat de website werd opengesteld voor het publiek. Ook zijn besluit treedt die dag in werking.

30.09.2020

Wetsvoorstel: verzekeraars mogen geen informatie verzameld door gezondheidstrackers gebruiken Lees meer

21.09.2020

Groene kaart vanaf nu elektronisch beschikbaar? Lees meer

14.09.2020

Maximale rentevoet voor levensverzekeringen van lange duur blijft 2% Lees meer

07.09.2020

COVID-19: vervallen voorlopige rijbewijzen geldig tot en met 31 december Lees meer

NIEUWSBRIEF
website door Kluwer EasyWeb

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]