Arbeidsongevallen bij uitzendkrachten

In het jaarverslag van de VZWE Preventie en Interim worden cijfers en statistieken opgenomen van het aantal arbeidsongevallen.

In 2017 werden meer dan 227 miljoen uren uitzendarbeid gepresteerd door uitzendkrachten verdeeld over alle sectoren. Jobstudenten hebben daarvan 31 miljoen uren gepresteerd.

Zoals vorige jaren blijft de frequentiegraad van de arbeidsongevallen schommelen rond de 40 (41,13). Het aantal verloren dagen uitgedrukt in de ernst van de arbeidsongevallen is de laatste jaren ook vrij stabiel (0,91).

Uit een analyse van de verslagen van medische consultaties blijft dat de drie grootste risico's zijn: het optillen van lasten (18%), geluidsoverlast (9%), een onveilige werkomgeving (9%).

De Centrale Preventiedienst voor de Sector van de Uitzendarbeid (PI) viert dit jaar haar twintigste verjaardag en werd opgericht op vraag van de uitzendondernemingen (verenigd in werkgeversorganisatie Federgon) en de vakorganisaties die de werknemers vertegenwoordigen. PI wil de gezondheid van de uitzendkrachten beschermen en het aantal arbeidsongevallen verlagen via sensibilisatie voor meer veiligheid op de werkplek. De organisatie doet dit vooral door campagnes, onderzoek, advies en opleiding.

24.11.2020

Rechtstreekse vordering, verhaal en regres Lees meer

20.11.2020

BelgiŽ implementeert nieuwe Europese drone-wetgeving, regels in werking op 31 december 2020 Lees meer

16.11.2020

Arbeidsongeschiktheid zelfstandigen: ziekenfondsen kunnen tijdelijk uitkering betalen voor ziektedagen voorafgaand aan ondertekening getuigschrift Lees meer

20.10.2020

Erkenning aansprakelijkheid Lees meer

NIEUWSBRIEF
website door Kluwer EasyWeb

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]