Arbeidsongevallen bij uitzendkrachten

In het jaarverslag van de VZWE Preventie en Interim worden cijfers en statistieken opgenomen van het aantal arbeidsongevallen.

In 2017 werden meer dan 227 miljoen uren uitzendarbeid gepresteerd door uitzendkrachten verdeeld over alle sectoren. Jobstudenten hebben daarvan 31 miljoen uren gepresteerd.

Zoals vorige jaren blijft de frequentiegraad van de arbeidsongevallen schommelen rond de 40 (41,13). Het aantal verloren dagen uitgedrukt in de ernst van de arbeidsongevallen is de laatste jaren ook vrij stabiel (0,91).

Uit een analyse van de verslagen van medische consultaties blijft dat de drie grootste risico's zijn: het optillen van lasten (18%), geluidsoverlast (9%), een onveilige werkomgeving (9%).

De Centrale Preventiedienst voor de Sector van de Uitzendarbeid (PI) viert dit jaar haar twintigste verjaardag en werd opgericht op vraag van de uitzendondernemingen (verenigd in werkgeversorganisatie Federgon) en de vakorganisaties die de werknemers vertegenwoordigen. PI wil de gezondheid van de uitzendkrachten beschermen en het aantal arbeidsongevallen verlagen via sensibilisatie voor meer veiligheid op de werkplek. De organisatie doet dit vooral door campagnes, onderzoek, advies en opleiding.

30.09.2020

Wetsvoorstel: verzekeraars mogen geen informatie verzameld door gezondheidstrackers gebruiken Lees meer

21.09.2020

Groene kaart vanaf nu elektronisch beschikbaar? Lees meer

14.09.2020

Maximale rentevoet voor levensverzekeringen van lange duur blijft 2% Lees meer

07.09.2020

COVID-19: vervallen voorlopige rijbewijzen geldig tot en met 31 december Lees meer

NIEUWSBRIEF
website door Kluwer EasyWeb

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]