Assuralia publiceert toelichtingsfiche Tienjarige Aansprakelijkheid Woningen

De Beroepsvereniging van Verzekeringsondernemingen Assuralia heeft een toelichtingsfiche gepubliceerd omtrent de verplichte verzekering Tienjarige Aansprakelijkheid Woningen.

De fiche is bedoeld voor de eigenaar van een gerenoveerde of nieuwe woning of appartementsgebouw, waarvoor de bouwvergunning werd afgeleverd na 1 juli 2018, bij schade die het gevolg is van een gebrek dat de stabiliteit van het gebouw ernstig aantast.

De verschillende bouwactoren zijn verplicht om hun tienjarige aansprakelijkheid te verzekeren voor bouwvergunningen die na 1 juli 2018 zijn afgeleverd. Dit kan via een individuelle polis of een zogenaamde globale polis waarbij alle betrokken bouwactor worden verzekerd in éénzelfde verzekeringspolis. Voor de aanvang van de werken dient iedere bouwactor bewijs van verzekering te bezorgen aan de eigenaar en de architect door middel van een attest.

De toelichtingsfiche kan worden geraadpleegd op de website van Assuralia.

24.08.2020

Aansprakelijkheid voor een ongeval Read more

03.08.2020

Vrijstelling van BIV voor elektrische voertuigen en nieuwe nummerplaten Read more

23.07.2020

Vlaamse vrijstelling sociale zekerheidsbijdragen koopvaardij vanaf juli uitgebreid naar kraanschepen, steenstorters, onderzoeksschepen en schepen voor bouwactiviteiten Read more

10.07.2020

COVID-19 is beroepsziekte in cruciale sectoren en essentiŽle diensten Read more

NEWSLETTER
website by Kluwer EasyWeb

We use cookies to record your language preference and enhance your surfing experience. Know more[OK]