Gezondheidszorg: financiële bezorgdheid van de Belgen en nood aan informatie

7 Belgen op 10 zijn bang om ziek te worden. Oorzaken zijn de angst om afhankelijk te worden van anderen en geconfronteerd worden met financiële problemen als gevolg van de behandelingskosten. 45% van de Belgen vreest tandzorg nodig te hebben en 40% is bang voor de financiële impact hiervan. 75% van hen overweegt hun afspraak bij de tandarts uit te stellen om financiële redenen. Dit zijn enkele resultaten uit de nieuwe DKV-barometer, het resultaat van een onderzoek van Ipsos in juni bij een representatief staal van 1000 personen.

Een ander niet te verwaarlozen aspect is de angst voor een mogelijke daling van de financiële tussenkomst van de Staat. Hoewel 6 op de 10 Belgen deze opvatting delen (bijna 8 op de 10 in Wallonië), is meer dan de helft van de Belgen niet van plan iets te ondernemen om zich beter te beschermen als deze daling werkelijkheid wordt.

Voor de helft (52%) van de Belgen die geen aanvullende verzekering hebben afgesloten, vormt de prijs het belangrijkste obstakel. Dit geldt in het bijzonder voor de tandzorgverzekering.

“Terwijl de meeste Belgen een hospitalisatieverzekering hebben (82 %), is slechts 5 % verzekerd voor tandzorg. De reden daarvoor is tweeledig: enerzijds zijn er de hoge kosten en anderzijds een beperkte kennis van wat al dan niet gedekt wordt. Toch valt het op dat 8 op de 10 Belgen tevreden zijn als ze verzekerd zijn: het is dus cruciaal om te blijven informeren over het belang van een goede dekking voor tandzorg”, zegt Silke Lautenschläger, CEO van DKV.

24.11.2020

Rechtstreekse vordering, verhaal en regres Lees meer

20.11.2020

BelgiŽ implementeert nieuwe Europese drone-wetgeving, regels in werking op 31 december 2020 Lees meer

16.11.2020

Arbeidsongeschiktheid zelfstandigen: ziekenfondsen kunnen tijdelijk uitkering betalen voor ziektedagen voorafgaand aan ondertekening getuigschrift Lees meer

20.10.2020

Erkenning aansprakelijkheid Lees meer

NIEUWSBRIEF
website door Kluwer EasyWeb

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]