Zelfstandigen hebben nood aan informatie over aanvullende pensioensopbouw

Zelfstandigen hebben nood aan duidelijke informatie over aanvullende pensioensopbouw. 1 op 2 zelfstandigen in hoofdberoep heeft geen VAPZ (vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen), zo blijkt uit cijfers van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). Klantenenquêtes van AXA Belgium bevestigen dit.

Meer dan de helft van de bevraagde zelfstandigen is slecht tot zeer slecht geïnformeerd over sparen voor een (aanvullend) pensioen. Veel startende zelfstandigen denken niet aan een pensioenspaarplan, ook al heeft twee derde al gehoord van het VAPZ.

Er bestaan nochtans verschillende formules om naast het wettelijke pensioen aan aanvullende pensioensopbouw te doen: VAPZ, IPT, POZ, particulier pensioensparen, langetermijnsparen. Die formules worden toegelicht met een sensibiliseringscampagne waar bekende zelfstandigen aan meewerken.

24.08.2020

Aansprakelijkheid voor een ongeval Read more

03.08.2020

Vrijstelling van BIV voor elektrische voertuigen en nieuwe nummerplaten Read more

23.07.2020

Vlaamse vrijstelling sociale zekerheidsbijdragen koopvaardij vanaf juli uitgebreid naar kraanschepen, steenstorters, onderzoeksschepen en schepen voor bouwactiviteiten Read more

10.07.2020

COVID-19 is beroepsziekte in cruciale sectoren en essentiŽle diensten Read more

NEWSLETTER
website by Kluwer EasyWeb

We use cookies to record your language preference and enhance your surfing experience. Know more[OK]