Zelfstandigen hebben nood aan informatie over aanvullende pensioensopbouw

Zelfstandigen hebben nood aan duidelijke informatie over aanvullende pensioensopbouw. 1 op 2 zelfstandigen in hoofdberoep heeft geen VAPZ (vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen), zo blijkt uit cijfers van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). Klantenenquêtes van AXA Belgium bevestigen dit.

Meer dan de helft van de bevraagde zelfstandigen is slecht tot zeer slecht geïnformeerd over sparen voor een (aanvullend) pensioen. Veel startende zelfstandigen denken niet aan een pensioenspaarplan, ook al heeft twee derde al gehoord van het VAPZ.

Er bestaan nochtans verschillende formules om naast het wettelijke pensioen aan aanvullende pensioensopbouw te doen: VAPZ, IPT, POZ, particulier pensioensparen, langetermijnsparen. Die formules worden toegelicht met een sensibiliseringscampagne waar bekende zelfstandigen aan meewerken.

24.11.2020

Rechtstreekse vordering, verhaal en regres Lees meer

20.11.2020

BelgiŽ implementeert nieuwe Europese drone-wetgeving, regels in werking op 31 december 2020 Lees meer

16.11.2020

Arbeidsongeschiktheid zelfstandigen: ziekenfondsen kunnen tijdelijk uitkering betalen voor ziektedagen voorafgaand aan ondertekening getuigschrift Lees meer

20.10.2020

Erkenning aansprakelijkheid Lees meer

NIEUWSBRIEF
website door Kluwer EasyWeb

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]