Zelfstandigen hebben nood aan informatie over aanvullende pensioensopbouw

Zelfstandigen hebben nood aan duidelijke informatie over aanvullende pensioensopbouw. 1 op 2 zelfstandigen in hoofdberoep heeft geen VAPZ (vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen), zo blijkt uit cijfers van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). Klantenenquêtes van AXA Belgium bevestigen dit.

Meer dan de helft van de bevraagde zelfstandigen is slecht tot zeer slecht geïnformeerd over sparen voor een (aanvullend) pensioen. Veel startende zelfstandigen denken niet aan een pensioenspaarplan, ook al heeft twee derde al gehoord van het VAPZ.

Er bestaan nochtans verschillende formules om naast het wettelijke pensioen aan aanvullende pensioensopbouw te doen: VAPZ, IPT, POZ, particulier pensioensparen, langetermijnsparen. Die formules worden toegelicht met een sensibiliseringscampagne waar bekende zelfstandigen aan meewerken.

28.05.2019

Burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering niet meer verplicht voor elektrische fietsen, hoverboards en elektrische rolstoelen Lees meer

16.05.2019

Minder arbeidsongevallen… maar aantal jonge slachtoffers stijgt Lees meer

10.05.2019

Welke rechtsbijstandsverzekering geeft recht op belastingvermindering? Lees meer

30.04.2019

Landbouwrampenfonds verdwijnt, brede weersverzekering komt in de plaats Lees meer

NIEUWSBRIEF
website door Kluwer EasyWeb

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]