Branden en explosies zorgen voor de grootste schades bij bedrijven

De komende jaren zullen cyberrisico’s en effecten van nieuwe technologieën een grotere invloed krijgen op de schades van bedrijven. Toch zorgen branden en explosies voor de grootste claims die bedrijven indienen bij verzekeraars, zo blijkt uit een rapport van Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS).

De overgrote meerderheid van schades bij bedrijven komt voort uit technische of menselijke fouten (87%), hoewel natuurrampen de laatste twee jaar ook grote verliezen hebben veroorzaakt. Het rapport is gebaseerd op wereldwijd meer dan 470.000 claims tussen 2013 en 2018. De grootste financiële verliezen zijn het gevolg van branden en explosies, evenals luchtvaartincidenten.

De kostprijs van materiële schade stijgt en het aandeel van bedrijfsonderbreking blijft toenemen. Incidenten met gebrekkige producten of uitgevoerde werken zijn de belangrijkste oorzaken voor schadegevallen in burgerlijke aansprakelijkheid voor bedrijven.

Philipp Cremer, Global Head of Claims: "In de onderling verbonden en geglobaliseerde omgeving nemen financiële verliezen toe als gevolg van geografische waardenconcentratie en domino-effecten door supply chain en grote netwerken. De nieuwe technologieën brengen risico's en schades met zich mee, maar ze bieden ook mogelijkheden om schades te voorkomen en/of te beperken en het proces rond schaderegeling voor onze klanten te verbeteren."

Het volledige rapport kan u hier raadplegen.

26.12.2018

Vrijwillige en opzettelijke schadegevallen Lees meer

20.12.2018

Branden en explosies zorgen voor de grootste schades bij bedrijven Lees meer

17.12.2018

Zelfstandigen hebben nood aan informatie over aanvullende pensioensopbouw Lees meer

30.11.2018

Wetsvoorstel 'Recht om vergeten te worden' Lees meer

NIEUWSBRIEF
website door Kluwer EasyWeb

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]