Recht om vergeten te worden: alle informatie op één site

De wet van 18 april 2019 heeft een “recht om vergeten te worden” ingevoerd in de verzekeringswetgeving. De wet geeft ex-kankerpatiënten die een schuldsaldoverzekering aanvragen de garantie dat hun kankeraandoening wordt ontzien als de behandeling al langer dan tien jaar succesvol beëindigd is en er geen herval plaatsvond sindsdien.

Assuralia,  de beroepsvereniging van de verzekeringsondernemingen, gaat kandidaat-verzekerden in de precontractuele fase op een uniforme en eenduidige manier inlichten over het “recht om vergeten te worden”. Concreet komt op de website www.abcverzekering.be, die een voorlichting aan de consumenten geeft over verzekeringen, een onderdeel voorzien om de nieuwe regeling in al zijn facetten toe te lichten.

Zo vinden de consumenten op één enkele plaats op het internet alle nuttige informatie over de basisprincipes et de wetgeving aangaande het “recht om vergeten te worden”. Verder zullen alle verzekeraars in hun medische vragenlijsten melding maken van de nieuwe regeling en verwijzen naar voornoemde website voor meer informatie hierover.

24.08.2020

Aansprakelijkheid voor een ongeval Lees meer

03.08.2020

Vrijstelling van BIV voor elektrische voertuigen en nieuwe nummerplaten Lees meer

23.07.2020

Vlaamse vrijstelling sociale zekerheidsbijdragen koopvaardij vanaf juli uitgebreid naar kraanschepen, steenstorters, onderzoeksschepen en schepen voor bouwactiviteiten Lees meer

10.07.2020

COVID-19 is beroepsziekte in cruciale sectoren en essentiële diensten Lees meer

NIEUWSBRIEF
website door Kluwer EasyWeb

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]