De Crem: 'Begin 2020 nieuwe software voor trajectcontroles'

De voorbije maanden werden tal van nieuwe trajectcontroles aangekondigd, vooral in Vlaanderen. Intussen werden al heel wat camera's en waarschuwingsborden geïnstalleerd, maar ze werken nog niet allemaal. Hoofdreden: de verwerkingssoftware laat op zich wachten. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem liet onlangs in de Kamer weten dat de oplevering wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2020.

Hij gaf daarbij mee dat de samenwerking tussen het projectteam ANPR van de federale politie en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) uitstekend verloopt. Het AWV is verantwoordelijk voor de installatie van de snelheidscontroleinstallaties en het overmaken van de beelden ervan. De politie staat in voor de verwerking van de inbreuken. In Vlaanderen doet de federale politie dat in de Gewestelijke Verwerkingscentra (GVC) van Antwerpen en Gent.

Voorwaarde is dat er een verwerkingsprotocol wordt afgesloten tussen de eigenaar van de installatie, de gerechtelijke en bestuurlijke autoriteiten, en de federale politie. De nieuwe ANPR-camera's die werden aangekocht via het raamcontract van het Vlaams gewest, worden rechtstreeks aangesloten op het nationale netwerk van de federale politie. Iets wat gepland is voor december 2019. De aansluitingsoperatie zou ongeveer 4 maanden duren.

24.08.2020

Aansprakelijkheid voor een ongeval Lees meer

03.08.2020

Vrijstelling van BIV voor elektrische voertuigen en nieuwe nummerplaten Lees meer

23.07.2020

Vlaamse vrijstelling sociale zekerheidsbijdragen koopvaardij vanaf juli uitgebreid naar kraanschepen, steenstorters, onderzoeksschepen en schepen voor bouwactiviteiten Lees meer

10.07.2020

COVID-19 is beroepsziekte in cruciale sectoren en essentiŽle diensten Lees meer

NIEUWSBRIEF
website door Kluwer EasyWeb

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]