Keurmerk BENOR-i3 instrument om inbraken te bestrijden

Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Pieter De Crem heeft op 5 november de overeenkomst tussen de FOD Binnenlandse Zaken en de vzw BENOR bekrachtigd. Het kwaliteitslabel BENOR-i3 wordt een nieuw hulpmiddel voor consumenten, ondernemingen en overheden om het risico op inbraak te verkleinen.

Er zijn verschillende producten op de markt om consumenten en professionals te helpen om zich beter te beschermen tegen diefstal of om het te voorkomen. BENOR en i3 hebben besloten om hun krachten te bundelen om consumenten en bedrijven te helpen een betere keuze te maken voor hun buitendeuren, vensters, garagepoorten, maar ook voor hun sloten, klinken ... Deze producten kunnen doorgaans een BENOR-i3 certificatie krijgen, welk een zeer goede beveiliging gedurende minst drie minuten garandeert. 95% van de inbrekers geven op na deze tijdsduur.

In 2018 werden in België 51.617 woninginbraken geregistreerd, wat neerkomt komt op 141 inbraken per dag (-32% in vergelijking met 2012). 11.600 inbraken werden gepleegd bij bedrijven en handelszaken. Overheidsdiensten en gebouwen van de administratie kregen 4.603 keer inbrekers over de vloer.

20.10.2020

Erkenning aansprakelijkheid Lees meer

07.10.2020

Beheerscomité zelfstandigen moet onrechtmatig betaalde arbeidsongeschiktheidsuitkeringen altijd terugvorderen van wie corona-overbruggingsrecht krijgt Lees meer

02.10.2020

Wegcode geldt niet voor prioritaire voertuigen die dringende opdracht uitvoeren (op enkele verkeersregels na) Lees meer

30.09.2020

Wetsvoorstel: verzekeraars mogen geen informatie verzameld door gezondheidstrackers gebruiken Lees meer

NIEUWSBRIEF
website door Kluwer EasyWeb

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]