Nieuwe mogelijkheid om een nummerplaat te laten schrappen

Vanaf 6 januari 2020 is er naast de gebruikelijke postpunten en postkantoren een nieuwe mogelijkheid om een kentekenplaat te deponeren.

Sommige postkantoren zullen worden uitgerust met een verzamelbox. Deze boxen zijn gedurende een langere tijdsspanne toegankelijk. Voor de openingstijden en de locatie van de dichtstbijzijnde verzamelbox, ga naar: www.bpost.be/nummerplaten.

De kentekenplaten worden dagelijks opgehaald, behalve in het weekend en op feestdagen. De schrappingsdatum is de werkdag na de ophaling. Een schrappingsattest wordt per post verstuurd.

De officiële kentekenplaat (met DIV-zegel) moet onverpakt en niet geplooid worden gedeponeerd, zonder enig ander document.

Op 31 maart 2020 verdwijnen de verzamelboxen in de DIV- antennes verdwijnen. Het zal niet langer mogelijk zijn om een te schrappen kentekenplaat in een DIV- antenne af te geven.

24.11.2020

Rechtstreekse vordering, verhaal en regres Read more

20.11.2020

BelgiŽ implementeert nieuwe Europese drone-wetgeving, regels in werking op 31 december 2020 Read more

16.11.2020

Arbeidsongeschiktheid zelfstandigen: ziekenfondsen kunnen tijdelijk uitkering betalen voor ziektedagen voorafgaand aan ondertekening getuigschrift Read more

20.10.2020

Erkenning aansprakelijkheid Read more

NEWSLETTER
website by Kluwer EasyWeb

We use cookies to record your language preference and enhance your surfing experience. Know more[OK]