Vandaag met auto in Brusselse lage-emissiezone? Morgen dagpas aankopen voortaan mogelijk

Eigenaars van voertuigen die de Brusselse lage-emissiezone niet binnen mogen, moeten niet meteen rechtsomkeer maken. Vanaf dit jaar mogen ze de dagpas die hen uitzonderlijk toegang geeft tot de LEZ, immers ook de dag nadien aankopen. Goed nieuws dus voor onverwachte ritten of verstrooide zielen. Maar let op: per voertuig mogen er slechts 8 dagpassen per jaar worden aangekocht. De nieuwe regel is sinds 1 januari 2020 van toepassing en werd nu ook door de Brusselse regering verwerkt in haar LEZ-besluit.

Ook voor in het buitenland ingeschreven voertuigen

Ook eigenaars van in het buitenland ingeschreven voertuigen kunnen hun LEZ-dagpas voortaan aankopen tot middernacht, de dag na de rit in de lage-emissiezone.

Vergeet echter niet dat alle in het buitenland ingeschreven voertuigen (m.u.v. voertuigen die in Nederland zijn ingeschreven) normaal gezien vooraf (dus vóór hun toegang tot de Brusselse LEZ) moeten worden geregistreerd. De Brusselse regering moest dus ook deze regel veranderen: voertuigen registreren kan voortaan tot het einde van de dag volgend op de kalenderdag waarop het voertuig in de LEZ reed.

In- en uitgang parking Lennik niet meer in LEZ

De Brusselse lage-emissiezone omsluit het hele grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, m.a.w. alle 19 gemeenten. De Ring en bepaalde wegen die toegang geven tot transitparkings, vallen buiten dat gebied. Vanaf nu ook de in- en uitgang van de 'Park and Ride'-transitparking van Lennik. De Brusselse regering wijzigt daarom bijlage 1 van haar LEZ-besluit. De nieuwe bijlage 1 omvat 'de Kaart van de toegangswegen tot de parking Coovi, de parking Lennik en tot de Ring'.

 

De website www.lez.brussels is al volledig up-to-date.

 

20.10.2020

Erkenning aansprakelijkheid Lees meer

07.10.2020

Beheerscomité zelfstandigen moet onrechtmatig betaalde arbeidsongeschiktheidsuitkeringen altijd terugvorderen van wie corona-overbruggingsrecht krijgt Lees meer

02.10.2020

Wegcode geldt niet voor prioritaire voertuigen die dringende opdracht uitvoeren (op enkele verkeersregels na) Lees meer

30.09.2020

Wetsvoorstel: verzekeraars mogen geen informatie verzameld door gezondheidstrackers gebruiken Lees meer

NIEUWSBRIEF
website door Kluwer EasyWeb

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]