Autokeuring in Vlaanderen komt weer op gang

Vanaf 20 april kunnen de Vlaamse centra voor autokeuring weer volop aan de slag. De meeste keuringsactiviteiten zijn weer toegelaten. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters versoepelt de maatregelen om te vermijden dat te veel voertuigen zonder keuring vallen en niet meer kunnen worden ingezet net nu het transport van essentiële mensen en middelen maximaal moet worden gegarandeerd.

Toegelaten keuringsactiviteiten

Vanaf 20 april zijn alle keuringsactiviteiten opnieuw toegelaten in de Vlaamse keuringscentra, behalve de periodieke keuring van personenwagens (categorie M1) en bestelwagens tot 3,5ton (categorie N1) die normaal gezien naar de keuring moesten tijdens de crisisperiode (tussen 13 maart 2020 en de einddatum van de noodmaatregelen). Voor deze categorieën wordt de keuringstermijn met 4 maanden verlengd. Al kan het Departement Mobiliteit 'in geval van dwingende noodzaak' wel een uitzondering voorzien en de keuring wel toelaten. Dat geldt ook voor prioritaire voertuigen die normaalgezien vanaf 13 maart naar de keuring moesten.

Termijn verlengd met 4 maanden

De keuringstermijnen (periodieke keuringen, keuringen voor de eerste inverkeerstelling, datum van opnieuw in verkeerstellen) van voertuigen die normaalgezien naar de technische keuring moesten in de crisisperiode (vanaf 13 maart) worden met 4 maanden verlengd, te rekenen vanaf een maand na de einddatum van de noodmaatregelen. Bij de invoering van de beperkingen voor autokeuringscentra was het de bedoeling dat die termijn begon te lopen de dag volgend op de einddatum van de noodmaatregelen.

Het uitstel van 4 maanden, geldt niet voor de technische en administratieve herkeuringen en de administratieve keuringen voor inschrijving.

Het bonussysteem blijft behouden indien bij het aanbieden van het voertuig met toepassing van de uitstelregeling de kilometerstand van het voertuig minder is dan 110.000 km.

In werking: 20 april 2020.

30.09.2020

Wetsvoorstel: verzekeraars mogen geen informatie verzameld door gezondheidstrackers gebruiken Read more

21.09.2020

Groene kaart vanaf nu elektronisch beschikbaar? Read more

14.09.2020

Maximale rentevoet voor levensverzekeringen van lange duur blijft 2% Read more

07.09.2020

COVID-19: vervallen voorlopige rijbewijzen geldig tot en met 31 december Read more

NEWSLETTER
website by Kluwer EasyWeb

We use cookies to record your language preference and enhance your surfing experience. Know more[OK]