Betaalbare hospitalisatieverzekering voor chronisch zieken en gehandicapten zeker tot medio 2012

Verzekeraars blijven nog zeker een jaar langer verplicht om een betaalbare hospitalisatieverzekering aan te bieden aan chronisch zieken of mensen met een handicap. Dit tot eind juni 2012. Of die verplichting daarna nog zal bestaan, hangt af van de evaluatie door het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg, de Beroepsvereniging voor Verzekeringsondernemingen (Assuralia) en de patiëntenverenigingen. Die gebeurt uiterlijk op 1 januari 2012. De regering zal dan voor juli 2012 beslissen of de verplichting ook nadien nog blijft.

Chronisch zieken en mensen met een handicap van nog geen 65 jaar hebben sinds 1 juli 2007 het recht om een ziektekostenverzekering af te sluiten bij een private verzekeraar. Ze betalen dezelfde premie als iemand die niet chronisch ziek is of een handicap heeft. Maar de verzekeraars mogen de medische kosten die verbonden zijn aan de bestaande ziekte of de handicap wel contractueel van de dekking uitsluiten.

Verzekeraars zijn voortaan tot 30 juni 2012 verplicht om op de verzekeringsvraag van de chronische zieken en mensen met een handicap in te gaan. Dit is een jaartje langer dan tot nu voorzien was. Reden voor de verlenging is het uitblijven van de evaluatie van die verplichting. Het is pas na die evaluatie dat de regering zal beslissen of het recht voor de chronisch zieken en gehandicapten en de plicht voor de verzekeraars ook na 30 juni 2012 zal verder blijven bestaan.

Ter info: het Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg blijkt voorstander te zijn om het recht op een betaalbare hospitalisatieverzekering voor chronisch zieken en mensen met een handicap te behouden. Ook Assuralia kan zich verzoenen met de verlenging van het recht.

De nieuwe wet van 26 november 2011 treedt in werking op 1 juli 2011

22.12.2017

Maritieme beveiliging: uitbreiding controle nationale veiligheidsautoriteit Read more

19.12.2017

Voordeel alle aard bedrijfswagen: referentie-CO₂-uitstoot voor 2018 gekend Read more

14.12.2017

Brussel wordt op 1 januari lage emissiezone: vervuilende diesels mogen niet meer binnen Read more

11.12.2017

Aantal arbeidsongevallen met zware gevolgen wil maar niet omlaag Read more

NEWSLETTER
website by Kluwer EasyWeb

We use cookies to record your language preference and enhance your surfing experience. Know more[OK]