Een op drie zakenreizigers onverzekerd op reis

Hoewel meer dan de helft van de zakenreizigers een doorlopende reisverzekering heeft, zijn nog steeds te weinig zakenreizigers op de juiste wijze verzekerd. Dat blijkt uit een onderzoek van BCD Travel bij Belgische en Nederlandse zakenreizigers.

Zakenreizen vallen niet onder de particuliere reisverzekering”, aldus Diederik Banken, Vice-President Commercial bij BCD Travel. “Als zakenreiziger ben je tenslotte voor het bedrijf op pad en het financiële belang van een zakelijke reis is vaak groter dan tijdens een vakantiereis. Doordat een zakelijk reiziger over het algemeen meer reist dan iemand die uitsluitend voor zijn vakantie reist, loopt hij ook vaker risico. Daarom sluit hij best een uitgebreide verzekering af. Zo kan hij bijvoorbeeld kiezen voor een annuleringsverzekering inclusief bijstand in het geval van natuurrampen. Zo is hij zeker dat hij ook verzekerd is in het geval van een vulkaanuitbarsting, een tsunami of een orkaan.”

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan één op de vijf zakenreizigers op reis gaat zonder verzekering. Daarnaast zegt nog eens 11 procent niet op de hoogte te zijn over de wijze van verzekering. In totaal vertrekt één op de drie zakenreizigers onwetend of onverzekerd op reis. Veel zakenreizigers gaan ervan uit dat ze privé verzekerd zijn of dat hun werkgever een reisverzekering en/of annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Om de veiligheid van werknemers op reis te garanderen en onnodige kosten uit te sparen, is het belangrijk dat bedrijven ervoor zorgen dat hun werknemers op een correcte manier verzekerd zijn en ook weten welke procedures ze moeten volgen bij een (natuur)ramp als de hevige storm Sandy.

29.03.2018

Herhaaldelijk rijden zonder verzekering harder aangepakt Lees meer

23.03.2018

Houder kentekenplaat van geflitst voertuig moet identiteit bestuurder meedelen Lees meer

14.03.2018

Helft minder ongevallen na analyse rijstijl vrachtwagenchauffeurs Lees meer

08.03.2018

Wegcode wijzigt voor vrachtwagens, autocars en landbouwvoertuigen op 1 april Lees meer

NIEUWSBRIEF
website door Kluwer EasyWeb

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]